Stem van
de Stilte

Willem de Kooning // 2023 "Graduation project"

30 jaar geleden verkoos Henny met haar man John de drukte van de stad voor rust, stilte en ruimte. Maar een jaar geleden overleed John, waardoor de stilte in huis haar verdriet is geworden en haar voortdurend herinnert aan het feit dat ze alleen is. “Stem van de Stilte” is ontwikkeld om deze stilte te doorbreken en haar huis te vullen met bekende en vertrouwde geluiden. Gekoppeld aan fotoherinneringen die Henny samen met John de afgelopen 60 jaar heeft gedeeld. 

Vinyl_samen_v2

De geluiden zijn voor Henny ontwikkeld op een LP. John was groots LP verzamelaar, dit bracht niet alleen een nostalgische sfeer met zich mee, maar het had ook een positief effect op het welzijn van mijn oma. Ik merkte dat haar stemming direct verbeterde toen ik het woord "LP" liet vallen, en ze begon te lachen. Bovendien zorgde de handeling van het afspelen van een LP voor minder snelle overprikkeling in vergelijking met nieuwe technologie.

De LP is gekoppeld aan kostbare fotoherinneringen, die Henny en John hebben verzameld gedurende hun leven samen. Elk beeld vertelt een verhaal en roept emoties op die samenkomen met de warme geluiden van de LP. Het is een eerbetoon aan hun gedeelde avonturen, gelukkige momenten en diepe verbondenheid. "Stem van de Stilte" nodigt Henny uit om te luisteren naar de melodieën van hun leven, omringd door de vertrouwde klanken en de herinneringen die ze koestert. Het is een bron van troost en een manier om de stilte te verzachten. 

01//

Kantoor aan huis Amsterdam 1995

04//

Waar de weg ons brengt Les vignes 1988

02//

De wind in de zeilen Friese Meren 1992

05//

Eindeloos dobberen Griekenland 1986

03//

Ontspannen Egmond aan Zee 1989

06//

Zomerse Dagen Apeldoorn 1984